Pasta con le melanzane

Ricetta tradizionale di Puglia

 

IMG_1536 Ingredienti

2 melanzane di media grandezza

400 gr. di penne rigate

300 gr. di passata di pomodoro

50 gr di pecorino

Basilico

Sale

Olio extravergine di oliva q.b.

Cipolla

 

Preparazione

Lavare e tagliare a fette sottili le melanzane, salarle e farle riposare. Friggere in olio d’ oliva e metterle in un piatto. Preparare un sughetto di passata di pomodoro fresco, facendo soffriggere la cipolla in un pochino d’ olio e, aggiungendo infine, la passata, il sale e abbondante basilico. Lessare la pasta e condirla col sugo di pomodoro, altro basilico fresco e pecorino. Su ogni porzione mettere 3 o 4 fette di melanzane. In questo caso le melanzane fungeranno da "spingituro" e cioè sostituiranno il sedano o la verdura che sono il classico accompagnamento alla pasta, che la tradizione salentina esige.

 

Ζυμαρικά με μελιτζάνες

Παραδοσιακή συνταγή από την Πούλιαitalia

 

Υλικά

2 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους

400 γρ. πέννες ριγκάτε

300 γρ. ντοματoχυμό

50 γρ. πεκορίνο

Βασιλικό

Αλάτι

Παρθένο ελαιόλαδο καλής ποιότητας

Κρεμμύδι

 

Προετοιμασία

Πλένετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε στην άκρη. Τις τηγανίζετε σε ελαιόλαδο και τις βάζετε σε ένα πιάτο. Ετοιμάζετε μια σαλτσούλα με τον φρέσκο ντοματοχυμό, τσιγαρίζοντας τα κρεμμύδια σε λίγο λάδι και προσθέτοντας στο τέλος, τη ντομάτα, το αλάτι και αρκετό βασιλικό. Βράζετε τα ζυμαρικά και τα γαρνίρετε με τη σάλτσα ντομάτα, λίγο φρέσκο βασιλικό και πεκορίνο. Σε κάθε μερίδα βάζετε 3 ή 4 φέτες μελιτζάνας. Σ’ αυτή την περίπτωση οι μελιτζάνες θα λειτουργήσουν ως “δέλεαρ”, αντικαθιστώντας το σέλινο ή τα λαχανικά, που είναι το κλασικό συνοδευτικό στα ζυμαρικά όπως απαιτεί η παράδοση του Σαλέντο.

Πηγή: www.ricettetradizionali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails