Spaghetti alla carbonara

Ricetta tipica di Roma

 

IMG_2505 Ingredienti

400 gr di spaghetti

200 gr di pancetta affumicata in due fette

50 gr di pecorino romano

50 gr di parmigiano

3 uova intere

Mezzo bicchiere di vino bianco secco

Olio

Sale e pepe macinato fresco

 

Preparazione

Taglia la pancetta a dadini e falla rosolare in una padella antiaderente con un filino d’olio. Quando la pancetta è ben rosolata spruzzala con un po’ di vino. Fai evaporare il vino a fuoco alto e spegni il fuoco.

In una ciotola capiente sbatti le uova con il sale, il pecorino, il parmigiano e una spruzzata di pepe.

Nel frattempo cuoci gli spaghetti al dente, in abbondante acqua salata; scolali e tuffali velocemente nella ciotola con l’uovo sbattuto, aggiungi anche la pancetta calda e gira velocemente per far rapprendere l’uovo e far condire gli spaghetti in modo uniforme. Servi subito in tavola.

 

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Τοπική συνταγή της Ρώμηςitalia

 

Υλικά

400 γρ. σπαγγέτι

200 γρ. καπνιστό μπέικον

50 γρ. πεκορίνο Ρώμης

50 γρ. παρμεζάνα

3 ολόκληρα αβγά

Μισό ποτήρι λευκό κρασί ξηρό

Λάδι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Προετοιμασία

Κόβετε το μπέικον σε κυβάκια και το βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ροδίσει με ελάχιστο λάδι. Όταν το μπέικον ροδίσει καλά σβήστε το με λίγο κρασί. Αφήστε το κρασί να εξατμιστεί σε υψηλή φωτιά και σβήστε το μάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αβγά με το αλάτι, το πεκορίνο, την παρμεζάνα, και μια πρέζα πιπέρι. Εν τω μεταξύ βράζετε τα σπαγγέτι al dente σε αρκετό αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε γρήγορα στο μπολ με τα χτυπημένα αβγά, προσθέτετε και το ζεστό μπέικον και ανακατεύετε γρήγορα για να πήξει το αβγό και να ενωθεί ομοιόμορφα με τα σπαγγέτι. Σερβίρετε το φαγητό αμέσως.

Πηγή: www.mammapina.it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails