Sulla lingua e cultura italiana
Για την ιταλική γλώσσα και τον ιταλικό πολιτισμό

Tiramisù

 tiramisù

Ingredienti

300 g di mascarpone

3 uova freschissime

6 cucchiai (circa) di zucchero

2 pacchi di biscotti savoiardi

1 litro (circa) di caffé

cacao amaro in polvere, quanto basta

 

Preparazione

Prepara la crema per il Tiramisù.

 

Dividi il bianco dal rosso dell’uovo.

Amalgama bene i tre "rossi" con lo zucchero.

Gira in modo energico fino a quando il composto diventa giallo chiaro e aggiungi il mascarpone continuando a mescolare con un cucchiaio di legno.

Monta a "neve ferma" i bianchi dell’uovo ed uniscili al composto precedente mescolando con un cucchiaio di legno delicatamente dal basso verso l’alto.

Amalgama bene il tutto ed avrai ottenuto la crema per il Tiramisù.

Nel frattempo fai il caffé e fallo raffreddare.

 

Prepara il Tiramisù.

 

Prendi un recipiente rettangolare basso (adatto per il tiramisù) ed inizia a fare gli strati.

Bagna uno per volta i savoiardi nel caffé e adagiali nel contenitore uno vicino all’altro e stendi uno strato di crema (la quantità dipende dai gusti, se il tiramisù piace più cremoso o più asciutto).

Spargi sulla crema uno strato di cacao amaro, con un passino e continua per tre o quattro strati.

Conserva il Tiramisù in frigorifero almeno un’ora prima di servire.

Nota bene: per preparare un buon Tiramisù, i savoiardi devono essere inbevuti di caffé ma devono mantenersi integri. Vanno inzuppati velocemente, il tanto che basta per assorbire un po’ di caffè altrimenti si sfasciano e cedono troppo.

Il caffé può essere zuccherato o no, dipende dai gusti, più dolce o meno dolce.

 

Τιραμισού

italia

Υλικά

300 γρ. μασκαρπόνε

3 αβγά πολύ φρέσκα

6 κουταλιές (περίπου) ζάχαρη

2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ

1 λίτρο (περίπου) καφέ

κακάο πικρό σε σκόνη όσο χρειαστεί

 

Προετοιμασία

Ετοίμασε την κρέμα για το Τιραμισού.

 

Χωρίζεις το ασπράδι από τον κρόκο του αβγού.

Ανάμειξε καλά τους τρεις κρόκους με τη ζάχαρη.

Χτύπα δυνατά μέχρι να γίνει το μείγμα ανοιχτό κίτρινο και πρόσθεσε το μασκαρπόνε, συνεχίζοντας να ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα.

Χτύπα τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ένωσέ τα με το προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Ανάμειξε το όλο καλά και θα έχεις έτοιμη την κρέμα για το Τιραμισού.

Στο μεταξύ ετοίμασε τον καφέ και άσ’ τον να κρυώσει.

 

Ετοίμασε το Τιραμισού.

 

Πάρε ένα ρηχό, ορθογώνιο δοχείο (κατάλληλο για το τιραμισού)  και άρχισε να κάνεις τις στρώσεις.

Βουτάς ένα-ένα τα σαβαγιάρ στον καφέ και τα τοποθετείς στο δοχείο το ένα δίπλα στο άλλο και απλώνεις μια στρώση κρέμας (η ποσότητα εξαρτάται από το πώς θέλεις το τιραμισού, αν σου αρέσει κρεμώδες ή πιο στεγνό).

Με ένα τρυπητό πασπάλισε την κρέμα με μια στρώση κακάο και συνέχισε για τρεις ή τέσσερις στρώσεις.

Βάλε το Τιραμίσού στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρισμα.

Προσοχή: για να φτιάξεις ένα καλό Τιραμισού, τα σαβαγιάρ πρέπει να εμποτιστούν στον καφέ, αλλά πρέπει να παραμείνουν ολόκληρα. Πρέπει να τα μουσκέψεις γρήγορα, τόσο όσο αρκεί για να απορροφήσουν λίγο τον καφέ, διαφορετικά θρυμματίζονται και μουλιάζουν πολύ.

Ο καφές μπορεί να είναι με ζάχαρη ή χωρίς, εξαρτάται από το πώς τον προτιμάς, πιο γλυκό ή λιγότερο γλυκό.

 

Πηγή: www.mammapina.it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails