Sulla lingua e cultura italiana
Για την ιταλική γλώσσα και τον ιταλικό πολιτισμό

Frittelle con lattuga

Ricetta tradizionale di Liguria

 

lattuga Ingredienti

Ingredienti per 4 persone:

1/2 Kg. di farina bianca

2 rossi d’ uovo

un cuore di lattuga

sale

lievito

olio d’ oliva

 

 

 

Preparazione

Preparare la pastella di farina con lievito, sale quanto basti e uova.

Lavoratela bene e poi lasciatela lievitare. Successivamente vi saranno mescolate listarelle di lattuga di taglio molto corto e sottile.

Si farà amalgamare bene il tutto e quindi si metteranno a friggere cucchiaiate di pasta nell’ olio bollente. Quando le frittelle avranno prese bene il colore dorato si tireranno su con un mestolo bucato e si faranno bene sgocciolare.

Servirle calde avendo cura, però, di passare prima in carta straccia perchè venga sia eliminato tutto l’ unto superfluo.

 

Τηγανίτες με μαρούλι

Παραδοσιακή συνταγή της Λιγκούριαitalia

 

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα:

1/2 kg λευκό αλεύρι

2 κρόκους αβγού

μια καρδιά μαρουλιού

αλάτι

μαγιά

ελαιόλαδο

 

Προετοιμασία

Ετοιμάζετε το κουρκούτι με το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, κατά προτίμηση, και τα αβγά.

Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να φουσκώσει. Κατόπιν ανακατέψτε στο μείγμα λωρίδες μαρουλιού, κομμένες κοντές και λεπτές.

Αναμείξτε καλά όλα τα υλικά και έπειτα με ένα κουταλάκι του γλυκού βάλτε να τηγανιστούν στο καυτό λάδι. Όταν οι τηγανίτες πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, βγάλτε τις με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε τις να στραγγίξουν.

Τις σερβίρετε ζεστές, έχοντας όμως φροντίσει πριν να τις βάλετε σε χαρτί, ώστε να έχει απορροφηθεί όλο το περιττό λάδι.

Πηγή: www.ricettetradizionali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails