Ricetta tradizionale di Lazio
Ingredienti
300 gr. di mozzarella
2 uova
farina
olio per friggere
pangrattato
sale
Preparazione
Sbattete le uova e salatele; tagliate a dadi la mozzarella e infarinatela leggermente. Passate i dadini nell’ uovo e poi nel pangrattato.
In una padella con abbondante olio bollente versate i dadini e friggerli. Scolateli e asciugarli su carta assorbente.
Servite subito ancora caldi.
Mozzarella τηγανητή
Παραδοσιακή συνταγή από το Λάτσιο
Υλικά
300 γρ. mozzarella
2 αβγά
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
φρυγανιά σε τρίμμα
αλάτι
Προετοιμασία
Χτυπάτε και αλατίζετε τα αβγά. Κόβετε σε κύβους τη mozzarella και την αλευρώνετε ελαφρά. Περνάτε τα κυβάκια από το αβγό και μετά από το τρίμμα φρυγανιάς. Σε ένα τηγάνι με αρκετό λάδι που έχει κάψει ρίχνετε τα κυβάκια και τα τηγανίζετε. Σουρώνετε και τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Σερβίρετε αμέσως, όσο ακόμη είναι ζεστά.
Πηγή: www.ricettetradizionali.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου