Sulla lingua e cultura italiana
Για την ιταλική γλώσσα και τον ιταλικό πολιτισμό

Mozzarella fritta

Ricetta tradizionale di Lazio

 mozzarella

Ingredienti

300 gr. di mozzarella

2 uova

farina

olio per friggere

pangrattato

sale

 

 

Preparazione

Sbattete le uova e salatele; tagliate a dadi la mozzarella e infarinatela leggermente. Passate i dadini nell’ uovo e poi nel pangrattato.

In una padella con abbondante olio bollente versate i dadini e friggerli. Scolateli e asciugarli su carta assorbente.

Servite subito ancora caldi.

 

Mozzarella τηγανητή

Παραδοσιακή συνταγή από το Λάτσιοitalia

 

Υλικά

300 γρ. mozzarella

2 αβγά

αλεύρι

λάδι για τηγάνισμα

φρυγανιά σε τρίμμα

αλάτι

 

 

Προετοιμασία

Χτυπάτε και αλατίζετε τα αβγά. Κόβετε σε κύβους τη mozzarella και την αλευρώνετε ελαφρά. Περνάτε τα κυβάκια από το αβγό και μετά από το τρίμμα φρυγανιάς. Σε ένα τηγάνι με αρκετό λάδι που έχει κάψει ρίχνετε τα κυβάκια και τα τηγανίζετε. Σουρώνετε και τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Σερβίρετε αμέσως, όσο ακόμη είναι ζεστά.

Πηγή: www.ricettetradizionali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails