Ricetta tradizionale di Sicilia
Ingredienti
4 grossi pomodori
500 gr. gamberetti
50 gr. olive verdi
sedano
prezzemolo
cipolla
sale, pepe
Olio di oliva
limone
Preparazione
Lavate con cura i gamberetti e lessateli in acqua salata insaporita con una cipollina e mezzo gambo di sedano. Lavate e asciugate i pomodori, tagliateli a metà e svuotateli. Spruzzateli di sale e capovolgeteli su un piatto così che diano un poco di acqua. Scolate i gamberetti, sgusciateli e spezzettate la polpa (lasciandone interi otto che serviranno per guarnire) e mescolateli in una terrina con un cucchiaio di prezzemolo tritato, con le olive snocciolate e tagliuzzate e pezzetti di sedano crudo. Spruzzate con poco sale e pepe e condite con olio e qualche goccia di limone.
Mettete il miscuglio nei pomodori, guarniteli con i gamberetti tenuti da parte e metteteli in frigorifero per un’oretta prima di servirli.
Ντομάτες γεμιστές με γαρίδες
Παραδοσιακή συνταγή από τη Σικελία
Υλικά
4 μεγάλες ντομάτες
500 γρ. γαρίδες
50 γρ. πράσινες ελιές
Σέλινο
Μαϊντανό
Κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Προετοιμασία
Πλένετε καλά τις γαρίδες και τις αφήνετε σε αλατισμένο νερό, που έχετε αρωματίσει με ένα κρεμμύδι και μισό κοτσάνι σέλινο. Πλένετε και σκουπίζετε τις ντομάτες, τις κόβετε στη μέση και τις αδειάζετε. Τις αλατίζετε και τις αναποδογυρίζετε σε ένα πιάτο, έτσι ώστε να βγάλουν λίγο τα υγρά τους. Σουρώνετε τις γαρίδες, τις καθαρίζετε και τεμαχίζετε το ψαχνό τους(αφήνοντας οχτώ γαρίδες ολόκληρες, που θα χρησιμοποιήσετε για να γαρνίρετε) και σε μια γαβάθα τις ανακατεύετε με μια κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό, με τις ελιές, αφού τους έχετε αφαιρέσει το κουκούτσι και τις έχετε κόψει, και με τα κομματάκια σέλινου. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε λάδι και μερικές σταγόνες λεμονιού. Βάζετε το μείγμα στις ντομάτες, γαρνίρετε με τις γαρίδες που έχετε κρατήσει στην άκρη και βάζετε τις ντομάτες στο ψυγείο για μια ωρίτσα περίπου πριν τις σερβίρετε.
Πηγή: www.ricettetradizionali.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου